Succesvol Kindertaltennisfeest

29 december 2010
Dinsdag 28 december organiseerde tafeltennisvereniging Reflex het jaarlijkse terugkerende kindertafeltennisfeest voor de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen uit de regio. Naast Lisse en Lisserbroek was dit jaar ook Noordwijkerhout uitgenodigd. Dit heeft direct zijn vruchten afgeworpen gezien de opkomst van 71 kinderen, het hoogste aantal sinds 2006.

´s Ochtends was het de beurt aan de groepen 5 en 6. Er stond een spelletjesparcours klaar voor de 32 deelnemende kinderen. Dit parcours bestond uit negen spelletjes variërend van het parapluspel tot de ballenrobot. Alle kinderen hebben het hele parcours tweemaal afgelegd, waarbij tijdens de tweede ronde enkele spelletjes wat moeilijker werden gemaakt. Onder begeleiding van grotendeels oudere jeugdleden hebben deze kinderen een hele gezellige ochtend gehad. De winnaar was John Mijnders van basisschool "De Akker". Hij had maar liefst 140 punten verzameld en was daarmee de winnaar van een heerlijke fles met Celebrations. Voor de nummers 2 en 3, resp. Jeroen Reijerkerk (De Akker) en Aya Kerwy (De Tweemaster) lag nog een lekkere versnapering klaar uit de kantine.

De groepen 7 en 8 waren ´s middags aan de beurt. Er waren in totaal 39 kinderen waarvoor een toernooi werd georganiseerd. De kinderen werden verdeeld over vier poules van zes en drie poules van vijf. Na deze voorronde gingen alle nummers één door naar de kwartfinales, aangevuld met de beste nummer twee. Uiteindelijk was Bart Pennings van basisschool "De Prinsenhof" in de finale net iets sterker dan Johan Baaij van basisschool "De Akker". Met een gemeen randballetje in de vijfde game wist Bart de overwinning veilig te stellen. Ook voor deze jongens stond er een fles Celebrations klaar.

Zo kwam er rond 17.00 uur een einde aan een wederom succesvolle editie van het kindertafeltennisfeest. Alle kinderen zijn weer tevreden huiswaarts gekeerd met een zakje chips en een uitnodiging voor twee gratis trainingslessen op zak.

Tenslotte wil ik nog even alle vrijwilligers bedanken. Mede dankzij jullie hebben alle kinderen een gezellige tafeltennisdag achter de rug. Dus Koen, Oscar, Bob, Marlène, Liza, Vincent, Dennis V, Patrick T, Sjaak, en Patrick B, hartstikke bedankt voor jullie hulp!

Wouter Kalshoven
Jeugdleider T.T.V. Reflex-Lisse

Hieronder volgt nog de een kleine fotoimpressie van editie 2010 van het kindertafeltennisfeest:

Clubblad

Clubblad

Route

Route