Zeer geslaagd Kindertafeltennisfeest bij Reflex-Lisse

28 December 2011
Woensdag 28 december 2011 organiseerde tafeltennisvereniging Reflex het jaarlijkse terugkerende kindertafeltennisfeest voor de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen uit de regio. Naast Lisse, Lisserbroek en Noordwijkerhout waren dit jaar ook scholen uit Sassenheim uitgenodigd. Dit heeft direct zijn vruchten afgeworpen gezien de opkomst van 90 kinderen, het hoogste aantal ooit.

's Ochtends was het de beurt aan de groepen 5 en 6. Er stond een spelletjesparcours klaar voor de 32 deelnemende kinderen. Dit parcours bestond uit acht spelletjes variërend van het slalom spel tot de ballenrobot. Alle kinderen hebben het hele parcours tweemaal afgelegd, waarbij tijdens de tweede ronde enkele spelletjes wat moeilijker werden gemaakt. Onder begeleiding van grotendeels oudere jeugdleden van Reflex hebben deze kinderen een hele gezellige ochtend gehad. De winnaar was John Mijnders van basisschool De Akker. Hij had maar liefst 126 punten verzameld.

De groepen 7 en 8 waren 's middags aan de beurt. Er waren in totaal 45 kinderen waar een toernooi voor werd georganiseerd. De kinderen werden verdeeld over vier poules van zes en drie poules van zeven. Na deze voorronde gingen alle nummers één door naar de finalerondes. Er waren drie verschillende categorieën. Bij de meisjes had Aya Kerwy gewonnen van basisschool ''De Tweemaster''. Vorig jaar deed ze nog met de spelletjes mee waar ze ook al de 3de prijs had gewonnen! Bij de jongens was Timo Mohlmann van basisschool De Tweemaster het sterkst en had al zijn wedstrijden gewonnen. Bij de competitiespelers ging het naar verwachting tussen Johan Baaij en zijn teamgenoot Jan-Mark Dannenberg van ''De Akker" basisschool. Jan-Mark bleek toch sterker te zijn en wist de 2de game met 13-15 te winnen.

Zo kwam er rond 17.00 uur een einde aan een wederom succesvolle editie van het kindertafeltennisfeest. Alle kinderen zijn weer tevreden huiswaarts gekeerd met een uitnodiging voor twee gratis trainingslessen in januari.

Bob Out
Jeugdleider T.T.V. Reflex-Lisse

Clubblad

Clubblad

Route

Route