Lissenaar slaat Katwijkers van tafel

1 september 2017
KATWIJK - Lissenaar Leen van der Heiden heeft naam gemaakt in de gemeente Katwijk. Op woensdag 23 augustus 2017 organiseerde Tafeltennisvereniging Rijnsoever uit Katwijk het traditionele Oranjetoernooi. Dit toernooi wordt jaarlijks gespeeld tijdens de feestweek in Katwijk. Het is een open toernooi voor alle belangstellenden. Gezelligheid staat voorop. Alle categorieën waren welkom, van recreant tot competitiespeler.

Op deze warme zomeravond was het goed toeven bij Tafeltennisvereniging Rijnsoever. Sinds het voorjaar van 2015 zijn de tafeltennissers gevestigd in een kelder op sportpark de Krom. Buiten was het 28 graden, binnen was het heerlijk koel. Ideaal tafeltennisweer. Voorheen organiseerde de vereniging dit toernooi samen met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn. Maar sinds de verhuizing naar sportpark de Krom liggen de tafeltennissers buiten Katwijk aan den Rijn. Ze staan met dit toernooi weer op eigen benen. Niet moeilijk, want dit aansprekende toernooi is al jaren een succes.

Hoewel het een gezelligheidstoernooi was bleken de deelnemers stuk voor stuk voor de winst te gaan. Eenmaal achter de tafel worden tafeltennissers toch fanatieker. Uiteindelijk trok Leen van der Heiden uit Lisse aan het langste eind. Niet geheel onverwachts overigens, want Van der Heiden is in zijn woonplaats Lisse lid van tafeltennisvereniging Reflex. Vooraf was al de verwachting dat hij hoge ogen zou gaan gooien. Hij verloor alleen van Ed Bruinen, voorzitter van Tafeltennisvereniging Rijnsoever. Dat was een partij tot het uiterste. Bruinen trok met 3-2 in games aan het langste eind. Beide kemphanen vonden het na die partij tijd voor een biertje aan de bar.

Aan het einde van de avond werd Van der Heiden tot winnaar uitgeroepen. Geheel in de geest van het gezelligheidstoernooi werden alle overige deelnemers gezamenlijk tweede in de eindrangschikking.

Tafeltennisvereniging Rijnsoever organiseert dit toernooi vlak voor het begin van het tafeltennisseizoen om alle geïnteresseerden de gelegenheid te geven gezellig een balletje te slaan. Vrienden, buren en zelfs de schoonfamilie is welkom. Dit succesvolle toernooi krijgt zeker een vervolg.

Bron: RTV Katwijk

Clubblad

Clubblad

Route

Route